NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ταινία μικρού μήκους: «Πίσω από τις κάμερες»

Πριν από μερικές ημέρες φιλοξενήσαμε μία από τις ερασιτεχνικές ταινίες μικρού μήκους που πήραν μέρος στην φετινή Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑΠΕ), η οποία είναι μία τριήμερη εκδρομή που γίνεται κάθε χρόνο και στην οποία συγκεντρώνονται πρόσκοποι (Ανιχνευτές, για την ακρίβεια) από όλη την Ελλάδα.

Μέσα από διάφορους διαγωνισμούς, αυτός που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον κινηματογραφικό.

Και επειδή το κυριότερο πράγμα που μας έμεινε από την ΠΑΠΕ είναι ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν στ' αλήθεια ταλέντο και μπορούν να δουλέψουν σοβαρά και με μεράκι, σκεφτήκαμε ότι αξίζει να δείτε κι εσείς κάποιες από τις ταινίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Τέτοια παιδιά ανήκουν στην 3η Κοινότητα Ανιχνευτών Υμηττού, που δημιούργησε ίσως την καλύτερη απ' όλες τις διαγωνιζόμενες ταινίες (παρόλο που δεν κέρδισε το "Όσκαρ" Καλύτερης Ταινίας), όπως άλλωστε ΚΑΙ πέρυσι!

Το «Πίσω από τις κάμερες» ήταν η μοναδική συνειδητοποιημένη κοινωνικοπολιτικά ταινία, αλλά ίσως και η πιο ώριμη απ' όλες. Κέρδισε βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερων Σκηνικών στο 10ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της ΠΑΠΕ --και τα άξιζε με το παραπάνω!

Απολαύστε!

Σημείωση: Πιθανότατα εμπνευσμένο από την ταινία Network (1976) του Sidney Lumet ή, τουλάχιστον, από το γνωστό, εξαιρετικό απόσπασμά της;...


(αν ενδιαφέρεστε και για την περσινή ταινία της 3ης Κοινότητας Υμηττού, μπορείτε να τη βρείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου