NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική "Δημοκρατία"


του Clown


(το άρθρο βρίσκεται και εδώ )

Σε λίγες μέρες, το εκλογικό σώμα της χώρας μας καλείται να πάει στις κάλπες και να δηλώσει τις προτιμήσεις του σχετικά με το ποιον προτιμά να το εκπροσωπεί τα επόμενα 4 χρόνια. Πολίτευμα της χώρας μας είναι η “Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”. Το “Δημοκρατία” είναι η σημαντικότερη λέξη από τις τρεις, αφού οι άλλες δύο απλώς ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αυτή πρέπει να ασκείται. Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος: “Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.

Όλα αυτά είναι αυτονόητα αν θέλουμε να μιλάμε για Δημοκρατία (Δημοκρατία < δήμος+κράτος ή αλλιώς το πολίτευμα που η δύναμη-εξουσία ανήκει στο λαό ). Τι γίνεται, όμως, όταν το πρώτο άρθρο του Συντάγματος έχει παραβιαστεί στο σύνολό του; Όταν το δικαίωμα στην ψήφο μας παραχωρείται από έναν πρωθυπουργό που διορίστηκε από μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε λέγοντας ψέματα και, έπειτα, έλαβε μέτρα που παραβιάζουν ξεκάθαρα το Σύνταγμα; Προφανώς και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση Δημοκρατία, αλλά η πλήρης απαξίωσή της και η απόδειξη πως η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ήταν μία αυταπάτη. Ήταν μια Δημοκρατία που λαμβάνονταν υπόψιν οι απόψεις όλων όσων έβρισκαν αντιπρόσωπο του εαυτού τους στα 20-25 κόμματα που υπήρχαν, ή καλύτερα στα 5 που έμπαιναν στη Βουλή, ή καλύτερα στο 1 που έβγαινε κυβέρνηση! Μια Δημοκρατία, που επί 3 χρόνια και 364 μέρες, οι πολίτες δε διαδραμάτιζαν κανέναν απολύτως ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας. Μία Δημοκρατία όπου οι πολιτικές απόψεις ήταν χωρισμένες σε “πακετάκια” και ήσουν αναγκασμένος να επιλέξεις ένα από αυτά.

Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνήσεις των τελευταίων 2,5 ετών μας απάλλαξαν από τη διαδικασία της συζήτησης με τον εαυτό μας για το κατά πόσο “Κοινοβουλευτισμός” και “Δημοκρατία” είναι -στη θεωρία- ταυτόσημες έννοιες, και μας απέδειξαν -στην πράξη- ότι το πολίτευμά μας δεν είναι Δημοκρατία. Και δεν είναι Δημοκρατία, αφού μία “δημοκρατικά” εκλεγμένη κυβέρνηση έκανε ότι έκανε τα τελευταία 2,5 χρόνια και κανείς δεν μπορούσε να τη σταματήσει. Είναι ίσως ολιγαρχία, με τη μόνη διαφορά ότι οι κυβερνώντες ψηφίστηκαν -λέγοντας όμως ψέματα και δίνοντας εξωπραγματικές υποσχέσεις- και ότι η “θυτία” τους κρατάει μόνο 4 χρόνια, σύμφωνα με το ήδη παραβιασμένο Σύνταγμα.

Για να υπάρξει μία αληθινή Δημοκρατία, χρειάζονται μια σειρά από μέτρα που πρέπει να παρθούν. Αυτά ίσως τα πούμε κάποια άλλη φορά, όταν τα έχω ξεκαθαρίσει κι εγώ πλήρως-όσο γίνεται δηλαδή. Το σίγουρο όμως είναι, ότι σήμερα δεν έχουμε Δημοκρατία και ότι τόσα χρόνια ζούσαμε με την αυταπάτη ότι κατοικούσαμε μία δημοκρατική χώρα. Και επειδή οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, πολλοί ίσως να μου πουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν το λιγότερο δημοκρατική. Έλεγες ελεύθερα τις απόψεις σου, διαδήλωνες ελεύθερα, διάβαζες και άκουγες ότι ήθελες χωρίς να δίνεις λογαριασμό κ.λπ. κ.λπ. Θα τους έλεγα να ξανακοιτάξουν την ετυμολογία της λέξης και ίσως αλλάξουν γνώμη. Άλλο Ελευθερία και άλλο Δημοκρατία.

Υ.Γ.: Ας μην ξεχνάμε, πως ακόμα και ο Χίτλερ -ο  διασημότερος αντι-δημοκράτης όλων των εποχών- εκλέχθηκε “δημοκρατικά”!

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μια εικόνα, 1000 σκέψεις...




Στην εικόνα βλέπουμε ένα ανήλικο κορίτσι να μοιράζει φυλλάδια υπέρ του Καρατζαφέρη στην πλατεία Συντάγματος. Αρχικά, αρκεί να μας αηδειάσει το γεγονός ότι κάποιοι έβαλαν ένα 8χρονο παιδί να διακινεί τις οποιεσδήποτε πολιτικές απόψεις του οποιουδήποτε. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όταν αυτό το παιδί δεν είναι από την Ελλάδα -φαίνεται ξεκάθαρα από το χρώμα του δέρματος αλλά και από το ντύσιμο-  και μοιράζει φυλλάδια που πιθανότατα στο εσωτερικό τους υποστηρίζουν την απέλασή του από τη χώρα.

Η πλήρης εξαθλίωση του κοριτσιού που -άθελά του- υποστηρίζει έμπρακτα τους εχθρούς του για να βρει χρήματα είναι ολοφάνερη και μόνο σε σκέψεις μπορεί να μας βάλει. Ακόμα χειρότερα, ολοφάνερη είναι και η εξαθλίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας. Και λέω ακόμα χειρότερα, γιατί ότι έκαναν αυτοί που έδωσαν τα φυλλάδια στο παιδί, το έκαναν εν γνώση τους και σε καμία περίπτωση άθελά τους...

Clown.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ιντένς λάιβ ρέιδιο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον Έξτρα-Σούπερ-Ντούπερ-Ουάου ιντερνετικό ραδιοφονικό σταθμό intenselive.com ("τον πιο ραδιο-φονικό σταθμό του διαδικτύου") !!!

Ήδη το άρθρο υπερπαραγωγή ΚΟΝΥ 2012: Αλήθεια ή παραμύθια; έχει δημοσιευτεί στο blog του σταθμού!!!

Τα ξαναλέμε λοιπόν -πλέον ΚΑΙ στον intense live....

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ταινία μικρού μήκους: "Η εκδίκηση του Dr Λίθιου"

Η ταινία προβλήθηκε στην 28η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση και κέρδισε βραβείο καλύτερου Α' Ανδρικού ρόλου, Καλύτερων σκηνικών και Επιλογής κοινού. Είναι κωμωδία και -πιστέψτε μας- αξίζει τον κόπο να τη δείτε.
(Σε λίγο καιρό θ' ανέβουν κι άλλα πράγματα από την Π.Α.Π.Ε.)



Ωραία έτσι;

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Την ημέρα των εκλογών, σχηματίζουμε τη δική μας κυβέρνηση!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το κείμενο και τη "φάση" γενικότερα θα μάθετε την Κυριακή μιας και για τρεις μέρες δε θα έχω επαφή με iderne. (να μπείτε όμως γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον...)

Δυόμισι χρόνια τώρα, παρακολουθούμε ένα θέατρο, μία τραγωδία -ή καλύτερα μία κωμωδία- που επηρεάζει άμεσα την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας και τις ζωές μας γενικότερα. Σε αυτήν την παράσταση, επιλέξαμε -από τη θέση του θεατή- το σκηνοθέτη ο οποίος με τη σειρά του επέλεξε τον παραγωγό και, έπειτα, διαλέξανε μαζί τους ηθοποιούς. Η παράσταση όμως δεν είχε καμία σχέση με αυτήν που πληρώσαμε να δούμε μιας και ο σκηνοθέτης είχε συμφωνήσει από πριν το σενάριο χωρίς να μας το πει, η τιμή του εισιτηρίου αυξήθηκε κατακόρυφα αφού οι παραγωγοί ισχυρίστηκαν ότι το κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε υπολογιστεί, ενώ οι ηθοποιοί μας έπεισαν πως τελικά, άξιζε τον κόπο.

Όλα αυτά ίσως δε βγάζουν νόημα. Αν όμως στη θέση του σκηνοθέτη βάλουμε την κυβέρνηση, στη θέση των παραγωγών την τρόικα και τις τράπεζες και στη θέση των ηθοποιών τους μεγαλοδημοσιογράφους, τότε όλα εξηγούνται.

Την Κυριακή 6 Μαίου, καλούμαστε να εκλέξουμε δημοκρατικά τους τυρράνους μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, γνωρίζωντας από πριν πως δε θα πράξουν ό,τι υποσχέθηκαν. Και ρωτάμε:

Πως θα σιγουρευτούμε ότι ένα καθεστώς που εδώ και 2 χρόνια το μόνο μέσο που χρησιμοποιεί για να παραμένει στην εξουσία είναι η βίαιη καταστολή, δε θα νοθεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

Πως είναι δυνατόν να νομίζουμε ότι καθορίζουμε το μέλλον με την ψήφο μας όταν το δικαίωμα σε αυτήν μας παραχωρείται από έναν πρωθυπουργό που διορίστηκε από μία κυβέρνηση που εκλέγχθηκε λέγοντας ψέματα;

Με ποιά λογική, λοιπόν, ελπίζουμε σε μία αλλαγή μέσα από αυτές τις εκλογές;

Το σκεπτικό μας, είναι να δείξουμε πως αγνοούμε τις δομές τους και οργανώνουμε δικές μας.

Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στις πλατείες την ημέρα των εκλογών και να οργανώσει λαικές συνελεύσεις επί τόπου. Όπου πραγματοποιηθούν, θα αναδειχθούν αιρετοί, ανακλητοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα συγκεντρωθούν πανελλαδικά για να δηλώσουν ποιόν και τι εκπροσωπούν.

Η πρώτη συνάντηση θα έχει συμβολικό χαρτακτήρα και μοναδικό θέμα την ανάδειξη της εξουσίας των λαικών συνελεύσεων. Αφού δημιουργηθεί το δίκτυο, οι συνελεύσεις προχωρούν αυτόνομα ή συντονισμένα στις δράσεις τους. Από ‘κει και πέρα, όλα θα έχουν μπει στο δρόμο τους και η πραγματική δημοκρατία, που οι αποφάσεις θα παίρνονται από εμάς για εμάς, δε θα φαντάζει πλέον τόσο μακρινή.

Υ.Γ.: Όλο αυτό φαίνεται κάτι το ουτοπικό, αλλά με τη συμμετοχή του καθενός μας ξεχωριστά, μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Συνέλευση στο Σύνταγμα την Κυριακή 22/4 στις 18.00 για να οργανώσουμε καλύτερα το κάλεσμα και να αποφασίσουμε δράσεις σχετικά με τη διάδοσή του.

Εμείς, Αυτός, Εκείνος, Μία, Αυτοί, Αυτή, Ένας, Κάποιος άλλος. ΕΣΥ;

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πόσο αστείο μπορεί να είναι ένα video;



Δείτε τον τύπο στο 0:30. Είναι, κατα τη γνώμη μου, όσο πιο Θεός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Έχει ξεπεράσει τα όρια του ανθρώπου και βρίσκεται στο ενδιάμεσο μεταξύ φυσικού και μεταφυσικού. Είναι ο ορισμός του Θεού!!! Προσέξτε:

Το κούρεμά του είναι το ιδανικό για να σου τραβήξει την προσοχή και να σε κάνει να γελάσεις ελαφρά.

Έπειτα, φοράει και μπλούζα του Ολυμπιακού που σε συνδυασμό με τα πανέμορφα μαλλιά του δημιουργούν ένα τέλειο σύνολο.

Το ενδιαφέρον όμως είναι από τη μέση και κάτω. Φορά ανοιχτόχρωμο τζιν και έχει βάλει την μπλούζα του Ολυμπιακού μέσα από αυτό. ΜΕΣΑ!!! Ποδοσφαιρική μπλούζα μέσα σε ανοιχτόχρμωμο τζιν! Γαμάτο.

Το έχει σηκώσει μάλιστα τόσο ψηλά που διαγράφεται ο πούτσος του και φαίνονται από κάτω ολόκληρα τα μποτάκια που φοράει, τα οποία μάλιστα έχουν και λίγο τακούνι, δηλαδή είναι σχετικά επίσημα.

Επίσημα, παπουδίστικα παππούτσια, νεανικό ανοιχτόχρωμο τζιν και μωρουδίστικη ποδοσφαιρική μπλούζα. ΘΕΟΣ!!! Και αν λάβουμε υπόψιν το κούρεμά του και τις κινήσεις που κάνει, πιστεύω πως τρολάρει μόνο επειδή υπάρχει.

Εν τω μεταξύ, στο 0:55 που τους ψεκάζει με σαμπάνια αυτός ο τύπος, οι άλλοι κάνουν λες και τους ψεκάζουν δακρυγόνα τα ΜΑΤ και καλύπτονται. Μετά ο Τσουκαλάς -ο γκριζομάλης- κάνει σα να αψηφά τα χημικά και να φωνάζει μες τη μούρη των μπάτσων "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή!".

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το video, υπάρχουν άπειρα αστεία (εκτός από το troll):

Στο 0:15, δείτε το τι λέει ο μαλιάς και την κίνηση που κάνει μετά

Μετά, ο Τσουκαλάς, αγκαλιάζει τους άλλους δύο λες και είναι ηλίθια γκομενίτσα και στήνεται για φωτογραφία.

Το πανό που κρατάνε αυτοί οι τύποι, γράφει κάτι με γραματοσειρά όπως αυτή που έχει στην εκκλησία.

Και τέλος, στο 1:24, ακούγεται ένας τύπος με εντελώς γκέικη φωνή να λέει κάτι τελείως άκυρο και οι υπόλοιποι τον αγνοούν παντελώς.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Switch: Εμένα κάτι μου βρωμάει...

του Ψηλόκαρδου Ντενεκέ

Όπως ανέφερα και την προηγούμενη εβδομάδα στην στήλη "Cineχώς ταινίες" και με την ευκαιρία της πρόσφατης κυκλοφορίας της περιπέτειας «Switch» σε DVD, θα ήθελα να μιλήσω για ορισμένα πράγματα που πρόσεξα κατά τη διάρκεια και μετά από την προβολή της ταινίας.

Για αρχή, η ταινία είναι μία γαλλική περιπέτεια που έχει πολύ ενδιαφέρον (οι γάλλοι τα πάνε καλά με τις περιπέτειες). Επιχειρεί να κάνει ένα σχόλιο πάνω στην διαδικτυακή απάτη και είναι γεμάτη μυστήριο και δράση. Γενικά αν σας αρέσει το είδος αξίζει.

Πάμε παρακάτω τώρα.

Παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία παρατήρησα 2 σκηνές που, αν και φαινομενικά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, εντούτοις διακριτικά, στην άκρη του πλάνου, υπήρχαν αφίσες άλλων ταινιών. Είτε ως διαφημίσεις στο μετρό, είτε σε μια κολόνα στο δρόμο. Πιο συγκεκριμένα οι ταινίες ήταν οι εξής:

The Expendables (2010)
και
Marmaduke (2010)
(υπήρχε και άλλη μία, αλλά δεν την ήξερα οπότε δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον τίτλο της).
 
Όπως καταλαβαίνετε οι 2 αυτές ταινίες είναι αμερικάνικες.

Και είναι εκνευριστικό να βλέπεις διαφημίσεις αμερικανικών ταινιών σε μη αμερικάνικες ταινίες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο τίτλος της εν λόγω ταινίας, όπως είπαμε είναι SWITCH. Κάνοντας αναζήτηση του έργου στο Google, θα πέσετε κατευθείαν πάνω σε μια άλλη ταινία, που κυκλοφόρησε το 2010, εν ονόματι THE SWITCH. Λογικό, αφού η μόνη διαφορά στον τίτλο είναι το άρθρο "The". Γιατί όμως η δεύτερη ταινία είναι αυτή που προκύπτει πρώτη από την αναζήτηση; Μαντέψτε. Γιατί είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ.
 
Τυχαίο;

Οι δύο αυτές ταινίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η μεν γαλλική περιπέτεια, η άλλη αμερικανική κομεντί με την Τζένιφερ Άνιστον.
Ο τίτλος του αμερικάνικου «THE Switch» στα ελληνικά έχει μεταφραστεί "Δωρητής σπέρματος".

Εϊναι τυχαίο που το γαλλικό SWITCH περιέχει στο σενάριο, μεταξύ άλλων, και δωρεές σπέρματος;;;

Χμμμμ....

Τυχαία σύμπτωση, λογικό. Αλλά ας συγκρίνουμε και την αφίσα του γαλλικού SWITCH με την αφίσα μιας άλλης αμερικάνικης ταινίας (που βγήκε το 2010) και λέγεται... Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ!


ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ.........

Ναι, οι διαπιστώσεις αυτές κατά πάσα πιθανότητα είναι απλές συμπτώσεις, αλλά δεν είναι καθόλου σύμπτωση το γεγονός ότι κριτικές της ταινίας (βλ. Αθηνόραμα, Cine.gr) υποστηρίζουν ότι το SWITCH έχει σαφείς επιρροές από τον αμερικάνικο κινηματογράφο.

Συν ότι ΟΛΕΣ οι αμερικάνικες ταινίες που αναφέραμε (Expendables, Marmaduke, The switch και The American) κυκλοφόρησαν το 2010....

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως, όπως γίνεται παντού, έτσι και στον κινηματογράφο, παίζονται διάφορα παιχνίδια. Οι «μεγάλοι» βάζουν δυστυχώς το χέρι τους παντού...
 
Και εντάξει, τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να μιλάμε μόνο για απλές διαφιμήσεις, αλλά αυτές είναι το ελάχιστο δείγμα του τι παίζεται "στα παρασκήνια".. Δε θα μπορούσαν πχ οι "300" να είναι μία καθαρή προπαγάνδα κατά του Ιράν -λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας ξέσπασε ο πόλεμος, αν δεν κάνω λάθος- ή το ντοκιμαντέρ «Kony 2012» μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί τυχόν επέμβαση του αμερικανικού στρατού στον τρίτο κόσμο -βλ. KONY 2012: Αλήθεια ή παραμύθια- ;

Και όταν μιλάμε για "παρασκήνια" εννοείται όχι μόνο του κινηματογράφου....

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Σκάστε! Υπάρχει καλή ελληνική μουσική!!!




του Clown

Από τη στιγμή που άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνετε γύρω μου -εδώ και περίπου 15 χρόνια δηλαδή- δεν έχω ακούσε σχεδόν κανένα καλό λόγο για την ελληνική μουσική! Όλοι μιλάνε γι' αυτήν κοροιδευτικά και σνομπάροντάς την. Το περίεργο όμως, είναι ότι το παίζουν ψαγμένοι που ακούνε Red Hot Chilly Peppers, Green Day, Sum41, Metallica, Blink182 κ.τλ. λέγοντάς σου πως εσύ που υποστηρίζεις την ελληνική μουσική είσαι ξενέρωτος, μιας και οι μόνοι Έλληνες τραγουδιστές που υπάρχουν είναι ο Χατζηγιάννης, ο Ρουβάς, ο Μαρτάκης, άντε και οι Πυξ Λαξ.

Χμμμμ... Yπάρχουν πολλοί πολύ καλύτεροι Έλληνες μουσικοί! Και ελπίζω να σας το αποδείξω με μία σειρά από αφιερώματα στα είδη της ελληνικής μουσικής.

(Σε κάθε κατηγορία δε θα μπαίνει πάνω από ένα κομμάτι του ίδιου καλλιτέχνη. Δε θα μιλήσω για pop και τέτοια μιας και διεθνώς είναι χάλια, ούτε και για ρεμπέτικα, λαικά κ.λπ. που ξέρετε ούτως ή άλλως ότι υπάρχει ποιότητα στην Ελλάδα.)

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΚΟΝΥ 2012: Αλήθεια ή παραμύθια;


του Ψηλόκαρδου Ντενεκέ και του Clown


Clown: Είμαι σίγουρος ότι όλοι -ΟΛΟΙ- έχετε δει το 30λεπτο ντοκιμαντέρ ΚΟΝΥ 2012, που έκανε με ταχύτατους ρυθμούς το γύρο του κόσμου μέσω του youtube. Όπως ήδη ξέρετε, ο ΚΟΝΥ -σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ τουλάχιστον- είναι ο Νο1 καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο. Απαγάγει παιδιά στην Ουγκάντα και τα στρατολογεί εδώ και 25 συνεχόμενα χρόνια. Είναι υπεύθυνος για πάνω 45.000 απαγωγές, όπως και πολυάριθμες δολοφονίες αμάχων και βιασμούς κοριτσιών. Στόχος του βίντεο είναι να κάνει τον ΚΟΝΥ "διάσημο" και να ζητήσει την υποστήριξη του κόσμου ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. για να προχωρήσει στη σύλληψή του. Αν ξέρετε κάτι παραπάνω πείτε μου και μένα γιατί εγώ δεν το 'χω δει.


Ψηλόκαρδος: Όπα όπα, τι; Δεν έχεις δει το βίντεο; Νόμιζα ότι πήγαινες να γράψεις μία σοβαρή ανάρτηση και τώρα μας λες ότι δεν ξέρεις καλά-καλά για τι πράγμα μιλάμε;;


Clown: Σκάσε! Φυσικά και ξέρω αφού εσύ μου τα έχεις πει όλ' αυτά. Μη μου γαμάς την ανάρτηση! Γράψε δική σου άμα είναι!


Ψηλόκαρδος: Καλά, καλά, μην κάνεις έτσι, δεν σε είπαμε και καμπούρη.

Η αλήθεια είναι ότι το «KONY 2012» είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ και μία φιλόδοξη, τολμηρή και αληθινά αξιόλογη καμπάνια. Ο σκοπός που εξυπηρετεί αφορά κάθε άνθρωπο και γι' αυτόν το λόγο έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια viewers ανά τον κόσμο. Είναι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι έχουν διαθέσει μισή ώρα από τη ζωή τους για να παρακολουθήσουν το ντοκυμαντέρ.

Εδώ βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, έτσι ώστε να μην αφήσει κανέναν αδιάφορο. Και σίγουρα τα καταφέρνει! Μην σας τρομάζει η σχετικά μεγάλη διάρκειά του, καθώς από τη στιγμή που θα αρχίσετε να το παρακολουθείτε, θα σας καθηλώσει!

Και πρέπει ακόμα να ειπωθεί ότι σε στιγμές κατορθώνει να προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση! (και επίσης ότι σε κάποια φάση χρησιμοποιεί ένα τραγούδι των mumford and sons και πωρώθηκα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία).
Clown: Πράγματι δεν έχει καμία σημασία! Στο θέμα μας τώρα, εγώ θα μιλήσω μην έχοντας δει το ντοκιμαντέρ (με Ι και όχι με Υ ανορθόγραφε ντενεκέ) και μην έχοντας συγκινιθεί καθόλου. Θα μιλήσω δηλαδή όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Αρχικά, καταννοώ ότι ο ΚΟΝΥ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες και πρέπει να συλληφθεί, αλλά αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να κατακτήσει η Αμερική και την υπόλοιπη Ουγκάντα!

Επιπλέον, οργανώθηκε μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα -για να ασκηθεί πίεση στην Αμερικανική κυβέρνηση- για τις 18 Απριλίου και δημιουργήθηκε σελίδα γι' αυτό το σκοπό. Η σελίδα αυτή, προβαλόταν από το facebook στις "Διαφημίσεις". Εννοείται φυσικά ότι πληρώνει κανείς για να μπει εκεί η σελίδα του. Νομίζετε πως ένα τέτοιο "αγνό" κίνημα που βασίζεται στο συναίσθημα, θα πληρώσει τον πιο διεφθαρμένο οργανισμό για να το διαφημίσει; Ή μήπως ότι το facebook θα το κάνει δωρεάν, χάνοντας ουσιαστικά χρήματα, αφού στο χώρο της συγκεκριμένης διαφήμισης θα έμπαινε μία άλλη; Μήπως να σας θυμίσω και τις -αποδεδειγμένες πλεόν- φήμες περί συνεργασίας του facebook με την CIA και άλλες μυστικές αμερικάνικες υπηρεσίες;

Συνεχίζουμε. Από το 2006, δεν υπάρχει κανένας στην Ουγκάντα που να έχει δει τον Κony, ούτε καν ένα μέλος του στρατού του, ο οποίος σήμερα υπολογίζεται σε μόλις 250 μέλη! Επίσης, υπάρχουν στο internet δεκάδες μαρτυρίες εξαγριωμένων Ουγκαντανών ή Ουγκανέζων ή Ουγκαντών ή Ουγκαντέων -δεν ξέρω πως σκατά λέγονται- που λένε πως πλέον δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα με το συγκεκριμένο στρατό, μιας και έχει εξαφανιστεί από το 2006. Για να σε δω τώρα ντενεκέ.

 

Ψηλόκαρδος: Ναι........ εχχμμμ...... ξέρεις.... Χμμ, εκείνο το τραγούδι των mumford and sons που έλεγα... είναι όντως πολύ ωραίο......
Παρόλο που δεν το θέλω, πολύ φοβάμαι ότι θα με αναγκάσεις να συμφωνήσω.

Ναι οκ το βίντεο μας κέρδισε, ναι οκ είναι συγκινητικό, αλλά από κει και πέρα καλό θα ήταν όλοι αυτοί οι εκατομμύρια viewers να μην έχαβαν ό,τι τους ταΐζουν. Χωρίς να θέλω να μιλήσω κατ' ανάγκη για απάτη ή για υπόγειες σκοπιμότητες του βίντεο, απλά έχω να πω ότι πρέπει να βάζουμε και λίγο το μυαλό να δουλέψει. Να προβληματιζόμαστε λιγάκι. Μπορεί να θέλετε να υποστηρίξετε την καμπάνια κατά του ΚΟΝΥ, δεν παίρνω αντίπαλη θέση, θα ήθελα όμως να σας προτρέψω να σκεφτείτε τι άλλο κάνετε με το να υποστηρίζετε την σύλληψη του εν λόγω εγκληματία. Ξεκάθαρα αναφέρεται στο βίντεο ότι υποστηρίζετε και την επέμβαση του αμερικανικού στρατού στον τρίτο κόσμο.


Clown: Συν ότι στο original βίντεο στο youtube, απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα σχολιασμού και διαγράφηκαν τα ήδη υπάρχοντα σχόλια. Αρχικά, τα περισσότερα "thumbs up", τα είχαν λάβει σχόλια του στυλ "Thumbs up αν θέλετε να συλληφθεί ο Kony!". Μετά από λίγες μέρες τα πράγματα άλλαξαν και τη θέση των σχολίων αυτών πήραν άλλα όπως "Όλό αυτό είναι ένα κόλπο της κυβέρνησης των Η.Π.Α. για να δικαιολογήσει πιθανή στρατιωτική επίθεση σε βάρος της Oυγκάντα. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν άλλωστε.". Κάπου εκεί, η δυνατότητα σχολιασμού καταργήθηκε!


Ψηλόκαρδος:
Χμμμμμ...

Από εμένα, τίποτα παραπάνω.

Απλά "χμμμμμ......."

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Βρέθηκε το κορυφαίο troll που υπήρξε ποτέ!

Μετά το επικό troll του Πλεύρη στη Βουλή -το οποίο γαμούσε- έρχεται ένας παππούς να τον ξεπεράσει:

Μία πάρα πολύ συγκινητική -αληθινή- ιστορία με δύο 8χρονους!



Άφωνη έμεινε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων στην Πάτρα, όταν πριν λίγες μέρες ανακάλυψε το μυστικό ενός οκτάχρονου μαθητή της.


Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο φίλος του οκτάχρονου, όπως ανέφερε η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες η μαμά του δε θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.

Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.

Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του. Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου το διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.

Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.

Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή.


ΠΗΓΗ: radar.gr

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Χρυσά Βατόμουρα 2012

του Ψηλόκαρδου Ντενεκέ

Η απονομή των Χρυσών Βατόμουρων έγινε πριν από λίγες ημέρες και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπει από την Πλατεία η ανακοίνωση των «νικητών».

(σε περίπτωση που δεν καταλάβατε, οι «νικητές» είναι σε εισαγωγικά διότι δεν βραβεύτηκαν για το πόσο άρεσαν, αλλά το ακριβώς αντίθετο: για το πόσο δεν άρεσαν...)

Δεν χρειάζεται να γράψω αναλυτικά τα αποτελέσματα, αφού όλα τα βραβεία -χειρότερης ταινίας και τα λοιπά- πήγαν στο Jack & Jill με τον Άνταμ Σάντλερ.  ΟΛΑ!!!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως ο Σάντλερ, πέρα από το βραβείο χειρότερου α' ανδρικού ρόλου, κέρδισε ΚΑΙ το χειρότερου α' γυναικείου...

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δημόσια αυτοκτονία στο Σύνταγμα!!!

του Clown

Ένας 77χρονος αυτοκτόνησε σήμερα το πρωι στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Ο αυτόχειρας συνταξιούχος φαρμακοποιός έκλεβε και σπαταλούσε χρήματα όλη του τη ζωή και τώρα που ήρθε η στιγμή να πληρώσει όλα όσα είχε φάει, με την πρώτη δυσκολία, αυτοκτόνησε. Δεν πειράζει, τουλάχιστον θα έχουμε να τρέφουμε έναν άνθρωπο λιγότερο.

Αυτό που αναρωτιόμουν, είναι γιατί ο 77χρονος δεν πήγε πρώτα να σκοτώσει όλα αυτά τα καθάρματα που έκλεβαν τόσα χρόνια και τώρα ζητάν να μην πληρώσουν γιατί -και καλά- δεν έχουν -αφού τα φάγαν όλα σε ταξίδια, υπολογιστές και πανάκριβα αυτοκίνητα που να' χουν; Ας τους καθάριζε να βγαίναμε από την κρίση μια ώρα αρχίτερα. Ας καθάριζε και κανά μετανάστη να τελειώνουμε και μ' αυτούς. Που θα χωρέσουν όλοι στα στρατόπεδα; Ας καθάριζε και κανένα Έλληνα μετανάστη στην Γερμανία και την Αμερική, κρίμα είναι να μη βοηθήσουμε λίγο κι αυτές τις χώρες. 2.5 χρόνια τώρα μας σώζουν καθημερινά.

Υ.Γ.: Η τηλεόραση λέει για αυτοκτονία, το ΚΚΕ και οι άλλοι μας λένε για "πολιτική δολοφονία". Τίποτ' απ' αυτά κατα τη γνώμη μου. Ήταν απλά μια απέλπιδα προσπάθεια να μας κάνει να εξεγερθούμε και να βγούμε στο δρόμο. Εκτός κι αν θέλουμε να συνεχιστούν οι πάνω από 2 αυτοκτονίες την ημέρα...

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κωνσταντινούπολη ερχόμαστε !!!!!

του Professor
Μετά από δύο χρόνια οι δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες και γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα βρεθούν (λογικά) στο final 4 της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στα playoff την Σιένα. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είχε πλεονέκτημα έδρας αλλά ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ έκανε το break μέσα στην Πάλα Έστρα και σε συνδυασμό με τις δύο νίκες μέσα στο Σ.Ε.Φ ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης. Καλύτεροι παίχτες του Ολυμπιακού ήταν οι Λο, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας, Ντόρσεϊ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης που κάνει καταπληκτική πρώτη χρονιά φέτος για τους ερυθρόλευκους. Όμως αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Κάιλ Χάινς που πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό στα δύο ματς του Σ.Ε.Φ και τον οδήγησε στην νίκη και στην πρόκριση.. Κατάφερε να φιγουράρει και στο Top 5 της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ...


Ο πρέσβης Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Μακάμπι στα playoffs με την ομάδα του Νταϊβιντ Μπλατ να κάνει δύσκολη την ζωή του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα καθώς έχασε στο πρώτο εντός ματς στο ΟΑΚΑ με τους Μπλου και Χέντριξ να μην χάνουν σουτ. Απάντησε στο δεύτερο παιχνίδι και έκανε το 1-1 στην σειρά. Στο Ισραήλ έχασε τον πρώτο αγώνα και έδωσε ελπίδες στην Μακάμπι όμως στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο Ισραήλ με τον καταπληκτικό Καλάθη κατάφερε να κερδίσει και να κάνει το 2-2. Έτσι θα κριθούν όλα μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερες πιθανότητες να πάει στο final 4 καθώς ,αντικειμενικά , και καλύτερη ομάδα είναι και το πλεονέκτημα έδρας έχει...

Γενικότερα οι Τούρκοι δεν θα νιώθουν και πολύ άνετα φέτος... Οι τρεις τούρκικες ομάδες του θεσμού αποκλείστηκαν από τις δύο "δικές" μας. Η Ανατολού και η Γαλατά από τον Ολυμπιακό και η Φενέρ από τον Παναθηναϊκό. Είχαν ακουστεί πολλά φέτος ότι, επειδή η διοργάνωση έχει ως βασικό χορηγό την Turkish Airlines θα βοηθήσουν αρκετά τις τις τρεις ομάδες από την Τουρκία, που όντως έγινε αλλά οι ελληνικές ομάδες κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν. Λοιπόν καλή επιτυχία στις δύο ελληνικές ομάδες, όποια και να το πάρει την ίδια χαρά θα μας δώσει !!! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ !!!

Jack Sparrow σ' αγαπώ!




Ο Jack Sparrow είναι το είδωλο του ντενεκέ!

Πρωταπριλιά.

Πρωταπριλιά.

Πρωταπριλιά.

Πρωταπριλιά.

Πρωταπριλιά.

Πρωταπριλιά.

Μουχαχα. Άντε βγάλτε άκρη τώρα αν όντως είναι...