NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Όταν επιτίθεται ο πιο ισχυρός στρατός του κόσμου...



του Clown

Απ' όσο γνωρίζω (γιατί στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις πλήρως αντικειμενική πληροφόρηση) ο ισραηλιτικός στρατός επιτέθηκε στην Παλαιστίνη επειδή, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι αντάρτες τους επιτέθηκαν πρώτοι, αφού όμως οι Ισραηλινοί είχαν σκοτώσει χωρίς αφορμή ορισμένα παιδιά που απλώς έπαιζαν ποδόσφαιρο σε μια αλάνα.

Αυτό που γνωρίζω σίγουρα, είναι ότι το Ισραήλ κατέχει μεγάλο μέρος των εδαφών της Παλαιστίνης και ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν οργανώσει διάφορες μορφές αντίστασης, με αποτέλεσμα το Ισραήλ να ανταπαντά σε αυτές με σαφώς μεγαλύτερη αγριότητα.

Σίγουρα, το να σκοτώνεις ανθρώπους δεν μπορεί να μην είναι κατακριτέο, αν πάντως υπάρχουν ελαφρυντικά και δικαιολογίες, η Παλαιστίνη έχει πολύ ισχυρά μιας και σκοτώνει αυτούς που την κατέλαβαν και αυτούς που της στερούν "με το έτσι θέλω" την ελευθερία, ενώ το Ισραήλ δεν έχει απολύτως κανένα.

Εντύπωση μάλιστα μου κάνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι που είναι υπέρ της εθνικού φρονήματος και της εθνικής υπερηφάνειας, είναι οι ίδιοι που δεν κατακρίνουν τα όσα κάνει το Ισραήλ και κατηγορούν για λαϊκισμό όσους συμπαραστέκονται στους Παλαιστίνιους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου