NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Eurovision: Ένα πανηγύρι "πολυτελείας"

του Αλέκου Παπ.
Χθες όπως όλοι γνωρίζουμε έλαβε χώρα στη γη του πυρός, το Αζερμπαιτζάν και συγκεκριμένα στο Μπακού, ο ετήσιος "διαγωνισμός τραγουδιού", η Eurovision και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μόνο διαγωνιμός τραγουδιών δεν ήτανε.
   Επί περίπου μιάμισι ώρες παρακολουθήσαμε  μία από τις χειρότερες(κατά τη γνώμη μου, πάντα) γιουροβίζιον όλων των εποχών. Οι προσπάθειες μου να εντοπίσω ένα τουλάχιστον καλό τραγούδι ήταν άκαρπες. Το μόνο που εντόπισα ήταν βλακεία και κιτσαριό.
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι παρουσιαστές λοιπόν δεν μπόρεσαν να ανταπελξέθουν στις ανάγκες του σόου. Ήταν κρύοι και στημμένοι χωρίς κανένα ίχνος χιούμορ και περιοριζόμενοι μόνο στα βασικά. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο πρώην νικητής της γιουροβίζιον, ο οποίος παρουσίασε μαζί με άλλες δύο γυναίκες. Ήταν ο πιό κορδωμένος και στημμένος από όλους με ένα ψεύτικο χαμόγελο που έκανε μπάμ, ένω παράλληλα φαινόταν ότι είχε μάθει τα λόγια του απέξω.
  Φυσικά από το στόχαστρο μου δε θα μπορούσαν να λείψουν και τα τραγικά τραγούδια που ακούσαμε. Και δεν ήταν λίγα. Ήταν σχεδόν όλα. Άπο πού να αρχίσεις και από πού να τελειώσεις; Οι Τούρκοι με το καραβάκι τους, η Σουηδία(που κέρδισε κιόλας) με την τραγουδίστρια ξωτικό, οι τρελοί δίδυμοι Ιρλανδοί, οι σούπερ και αξιολάτρευτες Ρώσες γιαγιάδες με το ξεσηκωτικό τραγούδι τους(πήραν τη 2η θέση), η Αλβανή τραγουδίστρια με την καρέκλα στην πλάτη και το φίδι στα μαλλιά είναι μερικά από τα τραγικά τραγούδια που ακούσαμε και κάηκαν όλα σχέδον τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.
  Η Κύπρος παράλληλα με την πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια, Ήβη Αδάμου και το πιασάρικο και γιουροβιζιονίστικο τραγουδάκι της δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και πήγε χειρότερα από ό,τι περιμέναμε(16η θέση). Εμείς τώρα.... Υποθέτω ότι αντί να στοιχηματίσουμε στο τραγούδι και στη σκηνική μας παρουσία υπερβασιστήκαμε στη προβολή του εσώρουχου της Ελευθερίας Ελευθερίου. Το μίνι φόρεμα έκανε ευκολότερη την πρόσβαση των ανδρικών ματιών στο εσώρουχο της, που δε δίστασε να το δείξει με τα ανεβοκατεβάσματα των ποδιών της.
   Βέβαια δεν πέρασαν απαρατήρητες και  οι ψηφοφορίες των κρατών. Οι Σκανδιναβοί φήφισαν ο ένας τον άλλον, η Τουρκία το Αζερμπαιτζάν και το Αζαρμπαιτζαν την Τουρκία,  εμείς την Κύπρο και η Κύπρος εμάς και πάει λέγοντας. Μοναδικό κριτήριο οι συμμαχίες των χωρών και όχι το τραγούδι και η μουσική.
  Τέλος πάντων ένα θετικό έχει η γιουροβίζιον. Ποιό; Τουλάχιστον θα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή θεμάτων για τους εθνικούς μας κουτσομπόληδες και τις εκπομπές τους. Ας ελπίζουμε λοιπόν ότι στο μέλλον αυτό το χαμηλής ποιότητας πανηγυράκι θα εξελιχθει σε ένα αξιόλογο μουσικό διαγωνισμό. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, έτσι δεν είναι;
 Party for everybody!

3 σχόλια:

  1. Καλά, το τραγούδι της Ρωσίας τώρα το είδα και ομολογώ πως είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου... Η Ελευθερία πάντως, απίστευτα καύλα ήταν!

    Υ.Γ.: Το σχόλιο με τα περισσότερα thumbs up είναι γραμμένο από Ελληνα. Γενικότερα, άπειρα θαμπς απντ σχόλια είναι από Ελληνες. Αντί να δούμε λίγο Μενεγάκη, καθόμαστε στο youtube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά,το τι είδανε τα ματάκια μας...απο το εσώρουχα της Κυράς,μέχρι διδυμους με στολή δεκαετίας του 80'΄και βάλε,γιαγάδες να χορέυουνε(αν και χαρά στο κουράγιο τους) και μια κοπελια απο την Αλβανια που εμένα προσωπικά με τρόμαξε...ήτανε ένα δυο τραγουδάκια συμπαθιτικά,αλλα και πάλι,τίποτα καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι χαρά στο κουράγιο τους. Να φανταστείτε ότι κάποιες έχουν περάσει την έβδομη δεκαετία της ζωής τους και κάποιες κοντεύουν. Πονηρούλες πάντως οι ήτανε. Ξέραν ότι ο κόσμος θα τις αγαπησει ή θα τις λυπηθει και για αυτο πήραν μερος. Και ο τίτλος του τραγουδιού ήταν συμβολικος.. Ολοι ανεξαρτητως ηλικιας μπορουν να διασκεδάσουν(αλλα οχι να παρουυν μερος σε διαγωνισμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή