NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Να πάρουμε την ενημέρωση στα χέρια μας!

 


του Clown


Στη δημοσιότητα βγήκε σήμερα η λίστα με τα site, τα blog, και τις εφημερίδες μέσω των οποίων θα γινόταν η αποκατάσταση της εικόνας του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο "Νίκος" -ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δημοσιογράφος- και ο συνεργάτης του θα αμείβονταν με 15.000 ευρώ το μήνα για 1.5 χρόνο, ώστε να βελτιώσουν την άποψη που είχε η κοινή γνώμη για τον πελάτη τους.

Για να το κάνουν αυτό, θα δημοσίευαν μία σειρά από άρθρα, συνεντεύξεις και δημοσκοπήσεις στα γνωστότερα ΜΜΕ της χώρας μας, επηρεάζοντας έτσι τη γνώμη που είχαν οι πολίτες για τον Τσοχατζόπουλο και εξιδανικεύοντας την εικόνα του. Επειδή όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα προπαγάνδας και διαφθοράς των ΜΜΕ -διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου-, και όσο περνάει ο καιρός και το σύστημα καταρρέει θα βγαίνουν στη φόρα δεκάδες αντίστοιχα, πρέπει οι απλοί πολίτες της χώρας μας να πάρουμε την ενημέρωση στα χέρια μας.

Ήδη δεκάδες site και blog ενημερώνουν τον κόσμο χωρίς σκοπιμότητες, δημοσιεύουν όλες τις ειδήσεις ανεξαιρέτως, ασκούν κριτική στους κυβερνώντες και όχι μόνο και έχουν ζωντανές μεταδόσεις από διάφορα γεγονότα που δεν καλύπτονται από τα συμβατικά ΜΜΕ. Σιγά σιγά, ξεπροβάλλουν και ορισμένα περιοδικά -τα περισσότερα ακόμα βρίσκονται σε μονοψήφιο αριθμό τευχών- που ενημερώνουν, ερευνούν, αποκαλύπτουν και εκφράζουν εναλλακτικές απόψεις. Διαδικτυακά ραδιόφωνα και μεμονωμένες εκπομπές δημιουργούνται σταδιακά από δημοσιογράφους ή απλούς πολίτες ενώ, τέλος, υπάρχουν βλέψεις για την επανέκδοση της "Ελευθεροτυπίας", αυτή τη φορά αποκλειστικά από τους εργαζομένους της, χωρίς της παρεμβάσεις των εκδοτών.

Προσωπικά, για άμεση ενημέρωση, προτείνω: το tsantiri και το ΠΡΕΖΑ TV, αν και το δεύτερο παίρνει ορισμένες φορές ξεκάθαρη θέση σε κάποια ζητήματα. Για πολύ γρήγορη -αλλά όχι ουσιαστική- ενημέρωση, κατάλληλο είναι το enikos.gr , το νέο site του Νίκου Χατζηνικολάου.

Από περιοδικά, το HotDoc  (φώτο) του Κώστα Βαξεβάνη και -ανεπιφύλακτα- το UNFOLLOW (φώτο), στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι που παλεύουν για μια καλύτερη δημοσιογραφία.

Τέλος, από ραδιόφωνα ξέρω και ακούω κυρίως το TrollRadio, που όμως παίζει μουσική που αρέσει σε μένα -δοκιμάστε το παρ' όλ' αυτά. 

Και φυσικά: το IntenseRadio που δυστυχώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τη σελίδα του και για λίγο καιρό δεν μπορούμε να βάζουμε τα άρθρα μας εκεί, ο πιτσιρίκος που αξίζει όσο όλα τα παραπάνω μαζί -και γράφει και στο unfollow-, ο Old Boy που έχει πολύ ιδιαίτερο στυλ γραψίματος -και γράφει ΚΑΙ αυτός στο unfollow- και το blog του Άρη Χατζηστεφάνου που κάνει πολύ ενδιαφέρουσες ραδιοφωνικές εκπομπές, αναλύσεις και έρευνες και έχει βγάλει και δύο ντοκιμαντέρ και -μαντέψτε- γράφει στο unfollow.

Αυτά. Διαλέξτε και πάρτε. Και κλείστε την τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου