NEA: Τίποτα προς το παρόν...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Όσον αφορά τις καταλήψεις...

του Clown

Μέτά από 15 μέρες κατάληψη μπορώ να έχω μία γνώμη.

Αρχικά θα συμφωνήσω με πολλούς από εσάς λέγοντας πως η κατάληψη ενός σχολείου, ενός πανεπηστιμίου ή ενός υπουργείου ΔΕΝ είναι ο καλύτερος τρόπος να διεκδικήσεις κάτι. Πρώτον γιατί ΔΕΝ ακούγεσαι όσο θα ακουγόσουν άμα έκανες άλλα πράγματα. Τι πράγματα;
  1. Πορείες (όχι μόνο μία η δύο, αλλά κάθε βδομάδα)
  2. Μοιράσμα φυλλαδίων στον κόσμο για ενημέρωση και σωστή πληροφόρηση
  3. Συνθήματα και ενημέρωη από ντουντούκες 
  4. Ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία
  5. Συνομιλία "τετ-α-τετ" με τον κόσμο για να μάθει τα προβλήματά μας από πρώτο χέρι
Άμα κάθε απόγευμα από τις 5 εργάσιμες της εβδομάδας κάναμε ένα από αυτά, σίγουρα θα είχαμε ευαισθητοποιήσει πολύ περισσότερο κόσμο απ' ότι με την κατάληψη.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ΔΕΝ αφήνεις ορισμένα παιδιά, που δεν πάνε φροντηστήριο, να κάνουν μάθημα (που το χρειάζονται). Έτσι σχεδόν τους στρέφεις προς την παραπαιδεία, μιας και αναγκαστικά από κάπου πρέπει να μάθουν (ειδικά όσοι πάνε τρίτη λυκείου). Η παραπαιδεία, όμως, είναι τελείως αντίθετη με τη φιλοφοσία των αιτημάτων μίας κατάληψης. Για παράδειγμα στο σχολείο μου είχαμε πανό που έλεγε "Ελεύυθερη παιδεία παρά παραπαιδεία".

Εκτός από αυτούς τους δύο λόγους, σύμφωνα με τα παιδιά που ψηφίζουν "ΚΑΤΑ", υπάρχουν και άλλοι δύο λόγοι που τους παρουσιάζουν, μάλιστα, ως τους πιο σημαντικούς.

Πρώτον, λένε πως τα αιτήματα είναι μπούρδες. ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;!!!! Πραγματικά. πότε θα υπάρχουν λογικά αιτήματα αν δεν υπάρχουν τώρα. Το ότι δε μας φέρανε βιβλία δε φτάνει; Και μόνο αυτό να ήταν, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σοβαρό. Το ότι οι γονείς μας (και σε λίγα χρόνια και εμείς) δουλεύουν σα σκυλιά και δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους, δεν έχουν καν ζωή δε μετράει; Και μόνο αυτό να ήταν, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σοβαρό. Το ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει όλη μας τη χώρα δε σας συγκινεί καθόλου;;; Και μόνο αυτό να ήταν, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σοβαρό.

Αν αυτά τα αιτήματα είναι μπούρδες, τότε πρέπει να αντιδράσουμε αν και μόνο αν:
  1. Φορολογηθεί το σχολείο. Όποιος πηγαίνει για μάθημα θα πληρώνει ειδικό φόρο "μάθησης".
  2. Δουλεύουμε 14 ώρες την ημέρα και μας δίνουν μόνο φαγητό και στέγη. Καθόλου επιπλέον χρήματα.
  3. Αποφασίσει ο πρωθυπουργός να πουλήσει ολόκληρη τη χώρα μας για λιγότερο από 1$.
Ούτε τότε, όμως, θα τα θεωρήσετε σοβαρά γιατί θα σας το λέει τα βράδια ο Πρετεντέρης, ο Καψής, η Τρέμη, η Χούκλη και οι λοιποί φίλοι τους. (Δεν είναι ανάγκη να νιώσετε άσχημα που τους ακούτε. Απλά σταματήστε να το κάνετε)

Ο δεύτερος λόγος που δε θέλουν κατάληψη είναι γιατί είναι παράνομη. ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;!!! Ξέρετε πόσα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση είναι παράνομα; Το πιο απλό. Ο τρόπος που γίνεται μία σύληψη περιγράφεται από το Σύνταγμα αναλυτικά. Σεν νομίζω να περιγράφεται έτσι:



Προσωπικά πιστεύω πως πολεμάς τον εχθρό σου με τα ίδια όπλα που σε πολεμά κι αυτός. Τα ΜΑΤ όταν τους ρίχνουν μολότοφ μένουν άπραγοι; Κάθε άλλο. Άρα κι εμείς, εφόσον καταπατάται το Σύνταγμα, πρέπει να αντιδράσουμε και να το υπερασπιστούμε. Δείτε τι λέει το τελευταίο του άρθρο: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."

Άμα δεν αντισταθούμε είμαστε και εμείς οι ίδιοι παράνομοι. Δεν έχει σημασία πως. Με κάθε μέσο λέει. Επομένως δεν είναι κακή η κατάληψη επειδή είναι παράνομη. Για μένα είναι κακή για τους λόγους που είπα στην αρχή. Δεν πετυχαίνεις όσα μπορείς και ευνοείς την παραπαιδεία.

Το ερώτημα είναι πόσοι είναι διατεθιμένοι να κάνουν αυτά που είπα παραπάνω. Εγώ προσωπικά είμαι. Αλλά από τα 330 παιδιά του σχολείου, δε νομίζω να είναι πάνω από 10. Και δεν εννοώ να πουν ότι θα τα κάνουν. Εννοώ να τα κάνουν.

(Όποιος είναι διατεθιμένος ας το γράψει στο chat ή σε σχόλιο για να δούμε πόσοι είναι. Γράψτε το ανώνυμα άμα δε θέλετε να μάθουν οι άλλοι ποιοί είστε.)

Clown.

1 σχόλιο:

  1. Το βίντεο είναι εξοργιστικό. Είναι τελείως ΗΛΙΘΙΟΙ???? Ακόμα κι αυτό που θέλουν να κάνουν δεν το κάνουν καλά. Αν είναι δυνατόν...

    Προφανώς και πρέπει να αντισταθούμε και προφανώς και πρέπει να το κάνουμε έξω από την κατάληψη.

    Αλλά αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι ΔΕΝ διαμαρτυρόμαστε ΜΟΝΟ για το σχολείο μας.
    Αυτός είναι και άλλος ένας λόγος για τον οποίο η κατάληψη δεν είναι καλή λύση, όχι ως πρώτη λύση τουλάχιστον. Πρέπει λοιπόν, ακριβώς, να μοιράσουμε φυλλάδια, να κάνουμε πορείες και λοιπά. Αλλά για να πετύχουμε πρέπει:
    1ον να ξέρουν ΟΛΑ τα παιδιά ΑΚΡΙΒΩΣ τι ζητάμε, (και πρέπει να δοθεί πολύς χρόνος στο να το καταλάβουν) και
    2ον να ξυπνίσουν και οι καθηγητές που στην πλειοψηφεία τους δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όχι απαραίτητα για να συμβάλλουν στον τρόπο διαμαρτυρίας των παιδιών. Ας κάνουν μόνοι τους ό,τι θέλουν. Αρκεί να ξυπνίσουν.

    Υ.Γ.: Το άρθρο είναι ΈξτραΣούπερΝτούπερΜάδερΦάκινγκΟυάου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή